ZÁJEZD do Národního divadla ~ DIVADLO, ARCHIV, OPERA - Dobré divadlo
Koupit

ZÁJEZD do Národního divadla ~ DIVADLO, ARCHIV, OPERA

🎭 Vyražte s Dobrým divadlem v sobotu 21. října do Prahy. Naplánovali jsme pro vás prohlídku Národního divadla, jeho archivu a Státní opery. 

Na posledním pořadu o požáru Národního divadla jsme dostali pozvánku od vedoucí archivu Josefíny Panenkové, která s námi příjemně besedovala. S radostí jsme ji přijali a teď zveme i vás, abyste jeli s námi. Čeká nás celodenní šmejdění historií 📜 a skvostnými stavbami 🏯, které by měl každý Čech alespoň jednou v životě navštívit. 

💎 Novorenesanční budova Národního divadla je jednou z nejvýznamnějších staveb v zemi. Podíváme se na základní kameny a projdeme se po hledišti. Okouzlí nás hlavní foyer zdobené díly předních českých umělců té doby a vystoupáme na terasy pod slavnými trigami. 

💎 Archiv Národního divadla také skrývá mnohé poklady. Nahlédneme do dokumentů, které divadlo provázejí po 140 let jeho existence. Uvidíme také výtvarné návrhy scén a kostýmů nebo kousek lustru, který v divadle visel ještě před požárem. 

💎 Nedávno opravená novorenesanční Státní opera se může chlubit bohatou neorokokovou výzdobou interiéru. Pokocháme se luxusními zlacenými štuky a nástěnnými malbami. A zhodnotíme, jak se při rekonstrukci podařilo skloubit historii s moderní technikou. 

~~~ 

Harmonogram dne: 

V 8:30 se sejdeme v Praze před Národním divadlem, kde absolvujeme hodinou prohlídku budovy. 

V 10:00 pokračujeme prohlídkou Archivu Národního divadla, který sídlí nedaleko. Podle počtu přihlášených se rozdělíme do 1-3 skupin a po hodině se v archivu vystřídáme. Budete tak mít dost času na dopolední kávu. 

Od 13:00 nás čeká delší pauza na klidný oběd. 

V 15:00 začíná poslední prohlídka budovy Státní opery. 

Organizovaný program zakončíme kolem 17:00. Poté můžeme společně zajít na večeři, nebo se rozprchneme ku domovu. 

~~~ 

❗ ČASY PROHLÍDEK SE MOHOU ZMĚNIT PODLE POČTU PŘIHLÁŠENÝCH ÚČASTNÍKŮ ❗ 

O změnách vás budeme informovat SMS zprávou nebo e-mailem.